Къщата

Къщата за гости „Хоризонт” се намира в село Пауново, Софийска област – на 5 км от Вакарел, на 46 км от центъра на София и на 30 км от околовръстния път на София в посока за Пловдив. Името си носи от красивата гледка, която се открива от прозорците на тази приветлива къща, съчетала в себе си уюта на българското. Можете да се наслаждавате на прекрасен изглед към величествените снаги на Рила и Родопите, които до късно пазят снежните си шапки, и на блестящото водно огледало на язовир „Веринско”, известен още като Бакърдере. Къщата е отдалечена на 500 м от селото, далеч от съседните къщи, което й осигурява спокойствие и тишина. Като прибавим, че този изглед е в посока на юг и е огрян през по-голямата част от годината от южното слънце, и може би ще успеем за малко да предадем вълшебството на това място.

Къщата се състои от три етажа, разгърнати на юг, има пет спални Четири от тях са със собствен санитарен възел, а петата със санитарен възел до нея. Спалните и хола са снабдени с климатици. Къщата се отоплява с газово стопанство. Има собствен водоизточник.

null

Първи етаж

Разположен на нивото на улицата. Входно антре, три спални с три санитарни възела – баня, мивка, тоалетна. Стаите са с легла тип „спалня”, гардероб, нощни шкафчета, ракла. Едната спалня е с тераса, с изглед „изток”. Втората е същата като обзавеждане и с изглед „юг”. Третата стая е без тераса, с изглед „запад”, същото обзавеждане.
null

Втори етаж

Слизане на по-долно ниво. Тук има спалня със санитарен възел. Също обширен хол, трапезария, кухненска част, всички те са оптически свързани. Холът е отворен на юг с красив изглед към планините и язовира, с високи прозорци – врати. На този етаж има също баня с тоалетна за други гости и перално помещение.
null

Трети етаж

Слизане на трето ниво, от което се излиза на външния басейн.Тук е разположена обширна механа с винарна, джакузи, сауна, тенис маса и спалня. Също има отделен санитарен възел с баня. На втория и третия етаж, в хола и винарната, има камини.