Къщата

Къщата за гости „Хоризонт” се намира в село Пауново, Софийска област – на 5 км от Вакарел, на 46 км от центъра на София и на 30 км от околовръстния път на София в посока за Пловдив. Името си носи от красивата гледка, която се открива от прозорците на тази приветлива къща, съчетала в себе си уюта на българското. Можете да се наслаждавате на прекрасен изглед към величествените снаги на Рила и Родопите, които до късно пазят снежните си шапки, и на блестящото водно огледало на язовир „Веринско”, известен още като Бакърдере. Къщата е отдалечена на 500 м от селото, далеч от съседните къщи, което й осигурява спокойствие и тишина. Като прибавим, че този изглед е в посока на юг и е огрян през по-голямата част от годината от южното слънце, и може би ще успеем за малко да предадем вълшебството на това място.

Къщата се състои от три етажа, разгърнати на юг, има четири спални, всяка с отделен санитарен възел. Спалните и хола са снабдени с климатици. Къщата се отоплява с газово стопанство. Има собствен водоизточник.

null

Първи етаж

Разположен на нивото на улицата. Входно антре, три спални с три санитарни възела – баня, мивка, тоалетна. Стаите са с легла тип „спалня”, гардероб, нощни шкафчета, ракла. Едната спалня е с тераса, с изглед „изток”. Втората е същата като обзавеждане и с изглед „юг”. Третата стая е без тераса, с изглед „запад”, същото обзавеждане.
null

Втори етаж

Слизане на по-долно ниво. Тук има спалня със санитарен възел. Също обширен хол, трапезария, кухненска част, всички те са оптически свързани. Холът е отворен на юг с красив изглед към планините и язовира, с високи прозорци – врати. На този етаж има също баня с тоалетна за други гости и перално помещение.
null

Трети етаж

Слизане на трето ниво, от което се излиза на външния басейн.Тук е разположена обширна механа винарна, джакузи, сауна и стая за спорт. Също има отделен санитарен възел с баня. На втория и третия етаж, в хола и винарната, има камини.